رگوله بروکر چیست؟

رگوله بروکر یعنی اینکه بروکر مد نظر به وسیله سازمان های نظارتی معتبر مورد تایید قرار گرفته  است و این سازمان ها بر عملکرد آنها نظارت دقیقی دارند. معمولا سازمان های نظارتی خود به عنوان نهاد های مالی معتبری هستند که در 5 سطح مختلف عملکرد آنها درجه بندی می شود.

هرچه قدر سطح یک نهادی بالاتر باشد، یعنی اعتبار آن هم زیادتر است. مسلما کاربران به بروکرهایی که رگوله داشته باشند، بیشتر اعتماد می کنند، چون سرمایه آنها در امنیت بیشتری قرار دارد.

مزایای رگوله داربودن بروکرها

رگوله دار بودن بروکرها مزیت های زیادی دارد که در ادامه به چند مورد از آنها می خواهیم اشاره کنیم:

  • امنیت سرمایه: بروکرهای رگوله شده در اکثر موارد، دارایی مشتریان را در حساب های جداگانه ای نگهداری می کنند تا به این طریق بتوانند خطر از دست دادن سرمایه را کمتر کنند.
  • شفافیت بیشتر: بروکرهای رگوله شده وظیفه دارند درباره اقدامات خود، اطلاعات دقیقی ارائه دهند.
  • حفاظت از حقوق مشتری: اگر بین بروکر و کاربر مشکلی پیش آمد، نهادهای رگولاتوری وظیفه دارند این اختلافات را حل و فصل کنند.

معروف ترین رگولاتوری ها

هر بروکر می تواند تحت نظارتی یک یا چندین نهاد نظارتی قرار بگیرد. فعالیت نهادها معمولا براساس قوانین محلی و بین المللی است. در ادامه چند نمونه از معروف ترین نهادهای رگولاتوری را به شما معرفی می کنیم:

  • FCA (Financial Conduct Authority): نهاد نظارتی انگلستان
  • ASIC (Australian Securities and Investments Commission): نهاد نظارتی استرالیا
  • CYSEC (Cyprus Securities and Exchange Commission):: نهاد نظارتی قبرس
  • NFA (National Futures Association): نهاد نظارتی ایالت متحده آمریکا

معیارهای انتخاب بروکر

انتخاب یک بروکر، نیاز به دقت و تحقیق زیادی دارد و در درجه اول باید رگوله بودن آن بروکر بررسی شود. یک سری عواملی در انتخاب نوع بروکر تاثیر دارند که در ادامه به آنها اشاره کرده ایم:

  • در ابتدا باید بررسی شود که بروکر مد نظر رگوله دارد یا نه و اگر رگوله دارد، نهاد نظارتی آن در چه سطحی است؟
  • سابقه و اعتبار بروکر نشان از عملکرد ضعیف و یا قوی آن در طی مدت فعالیت آن است. در این مورد نظرات کاربران خیلی مهم است.
  • هزینه های معاملاتی هر بروکر شامل اسپرد و کمیسیون است که باید در نظر گرفته شود.

 

اهمیت رگوله برای سرمایه‌گذاران

رگوله دار بودن بروکر اهمیت خیلی زیادی دارد، چون نشان از عملکرد قانونی آن بروکر است. وقتی کاربری با یک بروکری مواجه شد که دارای یک یا چندین رگوله است، در واقع از بابت امنیت دارایی خود، خیالش راحت می شود. یکی از مهمترین دلایل اهمیت رگوله ها در ارتباط با اقدامات قانونی بروکر ها است. آنها موظف هستند مطابق با قانون اقدامات مناسبی انجام دهند.

رگوله ها نقش واسطه بین بروکر و معامله گران را هم دارند. یعنی اگر بین آن دو مشکلی پیش آمد، نهاد نظارتی مربوطه موظف است این مشکل را حل و فصل کند.

چالش‌ها و محدودیت‌ها

وجود رگوله برای هر بروکری اهمیت دارد، اما اگر بروکری رگولاتوری سطح پایینی داشت و یا رگوله آن مربوط به برخی کشورهای خاص بوده و ضعیف باشد، می تواند محدودیت هایی ایجاد کند. بیشترین محدودیت هایی که ایجاد می شود، مربوط به نوع معاملات انجام شده است.

نتیجه‌گیری

فعالیت در بروکری که از جانب یک نهاد نظارتی معتبر رگوله شده است، در امنیت سرمایه گذاری و نوع معاملات انجام شده شما، تاثیر خیلی زیادی دارد. بهتر است قبل از آنکه بخواهید در یک بروکری معاملات خود را شروع کنید، از رگوله دار بودن آن مطمئن شوید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *